/ Gulliver/Getty Images
Екшън звездата Том Круз работи над филм, който ще бъде заснет в Космоса, оповести НАСА, цитирана от Ройтерс.


"НАСА е развълнувана да работи заедно с Том Круз над филм, който ще бъде заснет на борда на Международната космическа станция (МКС), написа в Туитър ръководителят на американското космическо ведомство Джим Брайдънстайн. "Нуждаем се от медиите, за да вдъхновим ново поколение инженери и учени, които да превърнат амбициозните планове на НАСА в реалност."



Той не даде повече подробности, но туитът идва след информация на Дедлайн, че Круз работи заедно с предприемача Илон Мъск - основателя на "Спейс Екс" и съосновател на "Тесла", над онова, което ще бъде първият заснет в Космоса игрален филм. Въпросният филмов проект е в ранен стадий от разработването му.

Том Круз е под карантина заради коронавируса

Петдесет и седем годишният Том Круз е известен с това, че сам изпълнява каскадите във филмите, в които участва - пилотира изтребители в предстоящия да излезе по екраните "Топ Гън: Маверик", увисна на крилото на самолет в "Мисията невъзможна: Престъпна нация", покатери се по фасадата на най-високия небостъргач в света Бурдж Халифа в Дубай в "Мисията невъзможна: Режим Фантом".


През февруари снимките на "Мисията невъзможна 7" в Италия бяха отложени заради пандемията от новия коронавирус.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА